Gulasz z soczewicy jest wartościowym daniem, które dostarcza organizmowi białka roślinnego, błonnika, składników odżywczych i energii. Zapraszam po przepis!
Kasza gryczana z pieczarkami i warzywami
Połączenie pieczarek i warzyw dostarcza różnorodnych składników odżywczych. Kasza zwiększa uczucie sytości i wspiera układ trawienny. Zdrowo i smacznie w tym daniu!
Soczewica z ryżem
Soczewica jest doskonałym źródłem białka roślinnego, błonnika, żelaza, folianów, magnezu, fosforu, cynku, witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego) oraz przeciwutleniaczy. Pysznie i na na zdrowie!
Zapiekanka makaronowa z brokułem
Brokuły i makaron tworzą zrównoważoną kombinację smakową. Delikatność makaronu łagodzi lekko gorzkawy smak brokułów, tworząc dobrze zharmonizowane danie. Spróbuj jako zapiekanki!
Szybki sos do pizzy
Sos do pizzy ma charakterystyczny smak i pełni ważną rolę w kompozycji smakowej całego dania. Mój wariant ma tylko 4 składniki!
Ciasto na pizzę idealną
Charakterystyczną cechą ciasta na pizzę jest cienki i chrupiący brzeg, znany jako „cornicione”. Jednak zanim wstawisz do pieca – przygotuj je z dobrej jakości mąki!
Pęczak z sosem pomidorowo-mięsnym
Kasza pęczak jest sycącym składnikiem, który może dodać energii i uczucia sytości na dłużej. Jest to szczególnie korzystne dla osób, które dążą do utrzymania zdrowej wagi i kontrolowania apetytu. Zrób… [Continue Reading]
Kalafiorowy krupnik jaglany
Warto zauważyć, że kalafior i kasza jaglana są wszechstronne i można je przygotowywać na różne sposoby. Tym razem polecam je w formie krupniku!