pierogi ruskie podsmażane z cebulką

Pierogi ruskie – farsz doskonały

Farsz doskonały na pierogi ruskie – to ich największy sekret. Gotujemy z dodatkiem wysokiej jakości aromatycznych przypraw co daje godną zapamiętania przewagę nad podobnymi daniami. Smacznego!

Składniki:

  • 300g ugotowanych, utłuczonych i ostudzonych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia, przechowywane w lodówce)
  • 150-200g białego sera
  • 1 cebula
  • oliwa do smażenia
  • czubrica zielona
  • pieprz kolorowy

Przygotuj wcześniej:

Ciasto na pierogi – przepis tutaj. Cebulę obierz, posiekaj drobno.

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę, dopraw czubricą zieloną.
  2. W dużej misce połącz: ziemniaki, ser biały i zeszkloną cebulę. Dokładnie wyrób farsz. Dopraw do smaku.
  3. Na rozwałkowane ciasto i wykrojone kółka nakładaj porcjami farsz i sklej pierogi.

Tak przygotowane pierogi możesz od razu ugotować i podać lub ułożyć na blasze i zamrozić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *