Farsz doskonały na pierogi ruskie – to ich największy sekret. Gotujemy z dodatkiem wysokiej jakości aromatycznych przypraw co daje godną zapamiętania przewagę nad podobnymi daniami. Smacznego!
Składniki:
- 300g ugotowanych, utłuczonych i ostudzonych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia, przechowywane w lodówce)
- 150-200g białego sera
- 1 cebula
- oliwa do smażenia
- czubrica zielona
- pieprz kolorowy
Przygotuj wcześniej:
Ciasto na pierogi – przepis tutaj. Cebulę obierz, posiekaj drobno.
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę, dopraw czubricą zieloną.
- W dużej misce połącz: ziemniaki, ser biały i zeszkloną cebulę. Dokładnie wyrób farsz. Dopraw do smaku.
- Na rozwałkowane ciasto i wykrojone kółka nakładaj porcjami farsz i sklej pierogi.
Tak przygotowane pierogi możesz od razu ugotować i podać lub ułożyć na blasze i zamrozić.