Kapusta z kiełbasą jest stosunkowo łatwa do przygotowania i może być dostosowana do różnych preferencji smakowych i dietetycznych. Połącz swoje ulubione składniki.
Składniki:
- mała główka kapusty, poszatkowana
- 300g kiełbasy, pokrojona w plasterki
- tłuszcz do smażenia
- 1 łyżka mąki pszennej
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- czubrica zielona
Przygotowanie:
- Kapustę przełóż do garnka, przypraw kminkiem, podlej wodą i ugotuj do miękkości (około 30-40 minut).
- Na patelni rozpuść masło i podsmaż mąkę. Dodaj zasmażkę do kapusty.
- Przypraw kapustę czubricą i sokiem z cytryny.
- Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim kiełbasę. Dodaj ją do kapusty.
- Podaj z ziemniakami lub kaszą.
Przepis inspirowany książką: „Tanie gotowanie, z tego co zostanie”.