Wystarczy zmiana tradycyjnej formy np. na mniejszą i już podajesz gościom coś innego. Sprawdź przepis na grillowane kebabiki na patyku i zaskocz uczestników imprezy! Polecamy!
Składniki:
- 500g mięsa z indyka (może być od razu zmielone),
- 1 cebula,
- natka pietruszki,
- koperek,
- majeranek,
- pieprz ziołowy,
- przyprawa do mięsa mielonego,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 jajko.
Przygotowanie:
- Mięso mielone wymieszaj z pozostałymi składnikami.
- Uformuj kebabiki na patyczkach do szaszłyków.
- Upiecz mięso na grillu lub patelni grillowej lub w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (około 25-30 minut).
Kebabiki podawaj z domowym sosem czosnkowym i sałatką.
Przepis inspirowany książką: „Potrawy z grilla Siostry Marii”.