kabab na grilla, grillowany kebab, kebabiki

Grillowane kebabiki na patyku, zaskakująca forma zdrowa i pyszna!

Wystarczy zmiana tradycyjnej formy np. na mniejszą i już podajesz gościom coś innego. Sprawdź przepis na grillowane kebabiki na patyku i zaskocz uczestników imprezy! Polecamy!

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone wymieszaj z pozostałymi składnikami.
  2. Uformuj kebabiki na patyczkach do szaszłyków.
  3. Upiecz mięso na grillu lub patelni grillowej lub w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (około 25-30 minut).

Kebabiki podawaj z domowym sosem czosnkowym i sałatką.

Przepis inspirowany książką: „Potrawy z grilla Siostry Marii”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *