Warzywa sezonowe z własnej działki, od ulubionego sprzedawcy, z targu, czy sklepu to źródła wielu składników odżywczych i warto wykorzystać je w możliwie szerokim zakresie. Przygotowałam kilka podpowiedzi dla wybranych… [Continue Reading]
Jak wykorzystać owoce sezonowe w diecie w lecie i przez cały rok?
Owoce sezonowe są pyszne, pełne składników odżywczych i idealne do włączenia w codzienną dietę rodziny. Zebrałam kilka pomysłów, jak wykorzystać owoce sezonowe przez cały rok. Smacznego!
Kim Chi – wietnamska kiszonka warzywna
Kimchi (czasami zapisywane jako kimchi lub kimchee) to tradycyjne danie kiszone. Jest to rodzaj pikantnego kiszonego warzywnego fermentu, który ma unikalny smak, aromat i korzystne właściwości zdrowotne. Przepis od Pana… [Continue Reading]
Co to jest puder owocowy i warzywny?
Puder owocowy jest hitowym dodatkiem do jedzenia w naszym domu. Sprawdza się przez cały rok, także w diecie dziecka i może być zrobiony z różnych owoców oraz warzyw. Pudry owocowe… [Continue Reading]
Jak przygotować napar i napój z kwiatów czarnego bzu?
Szczególnie w gorące dni ważne jest odpowiednie nawodnienie organizmu i wtedy niezawodne okazują się zimne napoje. Co powiesz na napój z kwiatów czarnego bzu? Wiesz jak jeszcze można wykorzystać tę roślinę?…
Grillowane kebabiki na patyku, zaskakująca forma zdrowa i pyszna!
Wystarczy zmiana tradycyjnej formy np. na mniejszą i już podajesz gościom coś innego. Sprawdź przepis na grillowane kebabiki na patyku i zaskocz uczestników imprezy! Polecamy!
Grillowane mini hamburgery z kolendrą
Innowacyjne podejście do znanych potraw wprowadza urozmaicenie w diecie. Sprawdź aromatyczne grillowane mini hamburgery, które odniosą sukces na każdej letniej imprezie!
Masło czosnkowe z czosnkiem niedźwiedzim
Masełko czosnkowe jako dodatek do kanapek, czy zapiekanek. Idealne do zamrożenia i wykorzystania do wielu posiłków. Tylko 2 składniki.