Innowacyjne podejście do znanych potraw wprowadza urozmaicenie w diecie. Sprawdź aromatyczne grillowane mini hamburgery, które odniosą sukces na każdej letniej imprezie!
Składniki:
- 500g mięsa mielonego,
- 1 łyżka natki kolendry,
- 1 jajko,
- 1 cebula, posiekana lub zmielona razem z mięsem na średnich oczkach,
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę,
- 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego,
- 1 łyżka kaszy manny,
- 2 łyżki oliwy z oliwek.
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki wymieszaj i wyrób na gładką masę.
- Zwilż dłonie w zimnej wodzie i formuj niewielkie hamburgery.
- Kotleciki można przygotować na kilka sposobów: upiec na grillu, upiec w piekarniku w 180 stopniach, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu na patelni grillowej.
Podawaj z kaszą i ulubioną sałatką lub w bułce do hamburgerów z sałatą i sosem czosnkowym.
Przepis inspirowany książką: „Potrawy z grilla Siostry Marii”.