pomidorowa rybna

Pomidorowa zupa rybna

Nie krzywcie się na same słowa „zupa rybna” bo można zrobić ją na wiele różnych sposobów. Nam najlepiej smakuje przyprawiona naszą mieszanką do ryb gotowanych i duszonych. Sprawdź przepis!

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Rybę oprósz przyprawą do ryb i skrop oliwą. Wymieszaj i odstaw na bok.
  2. W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem.
  3. Dodaj pomidory i zagotuj całość. Następnie wlej rosół lub wodę i zagotuj.
  4. Dodaj ryż i wymieszaj. Gotuj zupę około 15 minut, aż ryż będzie prawie ugotowany.
  5. Dodaj rybę i bardzo delikatnie wymieszaj. Niech zupa pogotuje się jeszcze 5 minut i dopraw ją do smaku.

Przepis inspirowany książką: „Szybkie dania”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *