Makaron z letnimi warzywami

Składniki:

  • 150g makaronu spaghetti, ugotowanego według opisu na opakowaniu
  • 1 bakłażan, pokrojony w półplasterki, lekko osolone
  • 1 cukinia, pokrojona w półplasterki
  • 1 czerwona papryka, oczyszczona z gniazda nasiennego i białych błon, pokrojona w paski
  • 2 ząbki czosnku, obrane i przeciśnięte przez praskę
  • przyprawa do warzyw pieczonych
  • oliwa pomace do smażenia

Przygotowanie:

  1. Oliwę wymieszaj z czosnkiem i przyprawą do warzyw.
  2. Warzywa wymieszaj w misce z przyprawioną oliwą.
  3. Przyprawione warzywa grilluj lub upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
  4. Podawaj makaron z warzywami na gorąco.

Przepis inspirowany książką: „Kuchnia wegetariańska”.