pistacje łuskane

Lipcowa kuchnia w 7 ciekawych smakach

7 wakacyjnych propozycji, które warto rozważyć podczas przygotowywania lipcowych posiłków i zapraw. Zobacz jakie mam dla Ciebie propozycje.

  1. Pistacje łuskane niesolone surowe do podjadania.
  2. Skórka pomarańczy liofilizowana w proszku – o wiele skuteczniejsza przy zrzuceniu kilogramów niż suszona i świetnie sprawdza się w koktajlach i smoothie.
  3. Chrzan suszony – bardziej aromatyczny i wyrazisty niż świeży, idealny do kiszenia ogórków czy rzodkiewek.
  4. Przyprawa do kiszenia ogórków – są ogórki że słońca to warto kisić, małosolne czy do słoików na zimę, zawsze smaczne.
  5. Przyprawą do ryb pieczonych i smażonych bez soli – długo szukałam kompozycji, która by nam smakowała, a okazji do testowania nie było dużo, bo zwykle jemy rybę w zupie rybnej, ale widzę że już niektórym ta mieszanka posmakowala, bo po nią wracają.
  6. Chmiel kwiaty żeńskie szyszki – robimy domowe piwo to chmielu dużo idzie, ale zrobiłam też bardzo fajny kwas czereśniowy z chmielem, w smaku coś pomiędzy cydrem z czereśni a lekkim piwem.
  7. Paleta przypraw kuchni polskiej bez soli: przyprawą do flaków, do bigosu, do dań z fasoli, do żeberek.