7 wakacyjnych propozycji, które warto rozważyć podczas przygotowywania lipcowych posiłków i zapraw. Zobacz jakie mam dla Ciebie propozycje.
- Pistacje łuskane niesolone surowe do podjadania.
- Skórka pomarańczy liofilizowana w proszku – o wiele skuteczniejsza przy zrzuceniu kilogramów niż suszona i świetnie sprawdza się w koktajlach i smoothie.
- Chrzan suszony – bardziej aromatyczny i wyrazisty niż świeży, idealny do kiszenia ogórków czy rzodkiewek.
- Przyprawa do kiszenia ogórków – są ogórki że słońca to warto kisić, małosolne czy do słoików na zimę, zawsze smaczne.
- Przyprawą do ryb pieczonych i smażonych bez soli – długo szukałam kompozycji, która by nam smakowała, a okazji do testowania nie było dużo, bo zwykle jemy rybę w zupie rybnej, ale widzę że już niektórym ta mieszanka posmakowala, bo po nią wracają.
- Chmiel kwiaty żeńskie szyszki – robimy domowe piwo to chmielu dużo idzie, ale zrobiłam też bardzo fajny kwas czereśniowy z chmielem, w smaku coś pomiędzy cydrem z czereśni a lekkim piwem.
- Paleta przypraw kuchni polskiej bez soli: przyprawą do flaków, do bigosu, do dań z fasoli, do żeberek.